Billig Belegningsstein

Når du skal kjøpe belegningsstein, er det ikke slik at det er det samme hvilken stein, produsent og leverandør du velger.

En belegningsstein til adkomstvei og parkering setter større krav til både grunnarbeid, materialkvalitet og utførelse enn belegningsstein til terrasser og gangarealer.

Standarddimensjonen 21x15x6cm er anbefalt som kjøresterk belegningsstein, men både tromlet belegningsstein og utromlet belegningsstein kan benyttes.

De siste årene har det vært en enorm konkurranse på pris blant produsentene. Flere merker du finner i norske nettbutikker for utemiljø er produsert i lavkostland som Romania og Polen, hvor materialkvalitet og kvalitetskontrollen ofte ikke holder høy nok standard for en belegningsstein til norske forhold.

I Norge benyttes standarden NS-EN 1338 (belegningsstein), NS -EN 1339 (betongheller) og NS-EN 1340 (betongkantstein). Denne standarden spesifiserer materialer, egenskaper, krav og prøvingsmetoder for uarmert belegningsstein, heller og kantstein av betong.

Både Aaltvedt Stein og Asak er trygge, norske produsenter av betongprodukter til utemiljø. Ser vi på Norges mest populære belegningssteinvariant, Tromlet Gråmix, er den største forskjellen på Aaltvedt og Asak at Aaltvedt belegningsstein er produsert med fugeknaster, noe som gjør legging av belegningsstein med korrekt fugeavstand vesentlig enklere.

Forrige artikkel Billig Anleggsgartner!
Neste artikkel Hvordan velge Belegningsstein