Hvordan velge Belegningsstein

Belegningsstein blir levert i mange former og farger.

Den mest solgte belegningssteinen i Norge er Tromlet Gråmix. Dette er en belegningsstein som blir kjørt gjennom en aldringsprosess etter støp, for å få det rustikke slitte, tidløse utseende mange er så glad i.

Tromlet Gråmix blir produsert under flere merkenavn, der de mest kjente er Aaltvedt Rådhus, BMC Holmegaard, IBF Holmegårdsten og Asak Herregårdstein.

Det finnes mange produsenter av belegningsstein, de som er mest kjent på det norske markedet er Aaltvedt Stein, som har sin fabrikk i Skien/Telemark, Asak fra Hønefoss og Multiblokk fra Sandnes. I tillegg har det i de siste årene kommet inn utenlandske produsenter av belegningsstein, som Benders og St. Erik fra Sverige, samt BMC og IBF fra Danmark. 

Miljøstein er forhandler av Aaltvedt Stein, et valg vi har tatt på bakgrunn av pris, kvalitet og leveringsevne.

Aaltvedt Stein har all produksjonen sin i Norge, råvarene blir hentet ut lokalt og kvaliteten på deres betongprodukter til utemiljø er fra øverste hylle.

Når du skal velge belegningsstein, er det viktig at den også tåler norske forhold over tid. På det norske markedet er det kun hos Aaltvedt Stein, Asak og Multiblokk all produksjon foregår i Norge og for norske forhold. 

Velger man en billig "sement" stein, der produksjon og kvaliteten ikke holder norsk standard, vil man kunne få en belegningsstein som forvitrer raskt, og som overtid ikke tåler den belastningen man skal kunne forvente av en kjøresterk belegningsstein.

Forrige artikkel Billig Belegningsstein
Neste artikkel Aaltvedt produktkatalog 2015