Trygg netthandel www.msno.no

Skrevet av Anders Oma 08 november, 2018 2 min lesetid

Trygg netthandel www.msno.no

Trygg netthandel www.msno.no : I en verden styrt av internett, der bandittene ikke lenger kommer inn igjennom soveromsvinduet men nettverket er datasikkerhet dessverre et forsømt område.

Ikke bare i ditt hjem er det fritt frem, men også hos mange både store og små nettsteder, er sikring av persondata og betalingskort minimal. Skal du handle på nett, eller er på et nettsted som ber deg om å utlevere persondata, er dette punkter du kan se etter for å sikre deg selv:

Punkt 1. Nettadressen, se om hele adresselinjen er grønn, eller at du ser firmainformasjon til venstre for nettadressen. Om dette er på plass, har nettstedet vært igjennom en utvidet verifisering og du skal kunne være trygg på at nettsiden er drevet av et registrert firma. Ser du også koden [NO] etter firmanavnet vet du at nettstedet er norsk.

Punkt 2. Har nettstedet åpenhet rundt personvern? Mange nettsider har fortsatt kun en "Cookie advarselen", men den forteller som regel ingenting. Alle nettsteder skal ha en side som forteller i detalj om hvordan ditt personvern blir ivaretatt. 

Punkt 3. Sjekk nettbutikken sine omtaler og tilbakemeldinger fra verifiserte kunder. Dette kan du gjøre ved å søke etter firmanavnet på Google. Er det en nettbutikk, bør de også vise frem verifiserte omtaler på nettsiden. Har ikke nettstedet noen omtaler eller kun 2-3 stykker skrevet av "eier/ansatte bør det lyse et rødt lys.

Punkt 4. Skal du handle på nett og du har kontrollert at overnevnte punkter er i orden anbefaler vi at du betaler med kredittkort. Skulle det dukke opp problemer med firma etter kjøp og du ikke får varene dine, vil du få tilbake pengene fra kredittkort-leverandøren så fremt du ikke har vært uaktsom.

Internett er her for å bli! Slurver du med datasikkerheten, kan dette få langt større konsekvenser enn om du glemmer å låse døren hjemme.

Anders Oma
Anders OmaOgså i Hus og hage blogg

Larvikitt Støttemur Larvikittblokka
Norges nasjonalbergart

Skrevet av Anders Oma 16 oktober, 2018 2 min lesetid

Larvikitt er Norges nasjonal-bergart og et svært populært produkt som eksporteres over hele verden.
Les mer
Støttemurer raser, hvordan bygge støttemur
Hvordan bygge støttemur

Skrevet av Kundehjelp Miljøstein 12 oktober, 2018 6 min lesetid

Denne artikkelen er skrevet for å øke bevisstheten på hvor viktig et godt forarbeid er når man skal igang med å bygge støttemur.

Les mer
Hvordan legge belegningsstein og betongheller
Hvordan legge belegningsstein

Skrevet av Kundehjelp Miljøstein 06 oktober, 2018 3 min lesetid

Det å legge selve belegningssteinen eller hellene er i seg selv enkelt, men et vellykket prosjekt krever god planlegging og nøyaktig utførelse..

Les mer